Makelaar Eindhoven: Traditionele makelaar is niet meer traditioneel (maar wel nodig)

Wat is de rol voor de traditionele makelaar eigenlijk nog in de huidige verkopersmarkt? Huizen staan kort te koop en worden in sommige gevallen zelfs boven de vraagprijs verkocht. Dat regel je toch gewoon zelf? Toch heeft de traditionele makelaar een duidelijke toegevoegde waarde, ook nu.

Voordelen

Het aanbod van traditionele makelaars stijgt, zelfs in een periode waarin het lijkt alsof de traditionele makelaar het onderspit delft ten opzichte van de internetmakelaar of zelfs van de woningeigenaar die zijn eigen verkoop doet. En dat is niet voor niets. Het inschakelen van de traditionele (regio)makelaar – je weet wel, de makelaar met een eigen kantoor die je fysiek kunt bezoeken – heeft flink wat voordelen. Laat je overigens niet afleiden door het woord traditioneel, maar daar komen we later op terug.

Ervaren onderhandelaar

Zodra jij besluit je woning te verkopen, wil je daarvoor natuurlijk de beste prijs. Het onderste uit de spreekwoordelijke kan. Maar hoe weet jij wat het onderste van de kan is? Dat is precies waar de makelaar uit de regio jou mee kan helpen. Hij kent het aanbod, maar ook de vraag. Hij is op de hoogte van de mogelijkheden voor jouw woning en baseert daarop de vraagprijs. Hij is een ervaren onderhandelaar en zet al deze ervaring, samen met zijn lokale marktkennis in om de beste prijs voor jouw woning uit te onderhandelen. Zeg eens eerlijk? Hoe vaak heb jij een dergelijke onderhandeling gedaan?

Snelle verkoop

In sommige gevallen is het noodzakelijk je woning zo snel mogelijk te verkopen, bijvoorbeeld omdat je al een nieuwe woning op het oog hebt. Of zelfs al een nieuwe woning hebt gekocht, waardoor je nu met een dubbele hypotheeklast zit. Door het directe en persoonlijke contact dat je hebt met de traditionele makelaar, ziet en erkent hij de urgentie van jouw verkoop. Hij is in staat zijn eigen netwerk aan te boren om zo snel mogelijk kopers voor jouw woning te vinden. Een garantie heb je natuurlijk niet, maar door de actieve rol die de makelaar heeft binnen jouw regio wordt de kans van slagen wel vergroot.

Persoonlijke aandacht

De al eerder genoemde persoonlijke aandacht is een groot voordeel van de traditionele makelaar ten opzichte van de internetmakelaar. Jij kunt heel duidelijk aangeven wat je wensen zijn en de makelaar speelt daar met zijn strategie feilloos op in. Het maatwerk dat hij jou biedt kan hij alleen doen wanneer hij in een persoonlijk gesprek jouw wensen en behoeften heeft gehoord. Wil je snel verkopen of heb je juist helemaal geen haast? Hoe wil je de bezichtigingen het liefst aanpakken? Hoe wil je dat jouw huis gepresenteerd wordt? De traditionele makelaar speelt hierop in en geeft jou het vertrouwen in de beste afloop.

Nieuwste methoden en technieken

Dan nog even terugkomend op het woord traditioneel. Want het woord traditioneel strookt eigenlijk niet met de makelaar van nu. Natuurlijk worden de traditionele middelen niet geschuwd, maar de traditionele makelaar beschikt ook gewoon over de nieuwste methoden en technieken om jouw huis onder de beste omstandigheden te verkopen. Traditioneel slaat alleen op de vorm. De makelaar die je nog gewoon ‘ouderwets’ kunt bezoeken en niet slechts virtueel spreekt.

Loop gerust eens bij DHVC Vastgoed binnen en ontdek dat traditioneel lang niet zo traditioneel meer is.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×