HUIS KOPEN TIPS

Je droomhuis vinden? Waar begin je en waar moet je vooral op letten?

Tegenwoordig is het kopen van een huis in Eindhoven lastig. Maar je bent erop gebrand je droomhuis te vinden. Waar begin je en waar moet je vooral op letten? Van ons ontvang je gratis tips m.b.t. een huis kopen in Eindhoven en omgeving

Gedurende het aankoopproces moet je met verschillende zaken rekening houden. Hieronder vind je een lijst met gratis tips die wij aanbevelen bij het kopen van een nieuw huis. Indien gewenst kunnen wij je van A tot Z  begeleiden in het aankoopproces. Hiervoor betaal je ons dan wel een courtage. Maar in vele gevallen ben je goedkoper uit als je ons als specialist in de arm neemt.

Wat klanten van ons vinden

Op Funda beoordeeld met 9,2, en op Google beoordeeld met een 9,8 (verkoop).

"in mijn oriëntatiefase kreeg ik veel gratis tips mee van DHVC Vastgoed. Super service"

Huiseigenaar

Eindhoven
Bekijk alle reviews

Aankoopmakelaar nodig?

Laat ons je begeleiden van A tot Z! Bij het kopen van een huis spelen er allerlei juridische en bouwkundige factoren. Als particulier heb je hier weinig ervaring mee aangezien je slechts 1 of 2 keer in je leven een huis koopt.

HUIS KOPEN WAAR OP LETTEN?

Check van te voren waar je droomhuis aan moet voldoen. Dit bespaart je tijd!

Vind een woning in ons aanbod

TIPS

 • Onderzoek eerst je financiële mogelijkheden
 • Bezichtig overdag
 • Bekijk meerdere huizen
 • Maak zelf ook foto’s en neem een meetlint mee
 • Check huizenaanbod via Social Media

TIPS

Alles valt of staat bij de mogelijkheden van financiering van je toekomstige huis. Daarom raden we je aan altijd eerst een hypotheekgesprek te hebben. Wij brengen je graag in contact met een hypotheekadviseur waar we op een prettige manier mee samen werken. Alles op een rijtje hebben is wel zo geruststellend.

Bezichtig het huis bij daglicht! Dan krijg je de beste indruk van het huis. Ook valt bij daglicht de details meer op. Denk bijvoorbeeld aan het schilderwerk of krassen in de vloer.

Ga altijd meerdere huizen bekijken alvorens je een huis te gaat kopen.

TIPS

Dit is een van de belangrijkste aankopen in je leven. Door verschillende huizen te hebben gezien kan je ze goed met elkaar vergelijken en heb je ook een beter idee wat je voor je geld kan kopen.

Ook al staan er foto’s van het huis op internet, dan is het nog verstandig om zelf foto’s te maken van het huis. Zo kan je alle details die voor jou belangrijk zijn vastleggen en later weer terugkijken. Neem ook een meetlint mee en papier en pen. Dan kan je alvast enkele ruimtes opmeten die van jou van belang zijn.

Veel makelaars adverteren tegenwoordig ook op Facebook. Soms worden nieuwe huizen hierop eerder geadverteerd dan op Funda. Zorg dat je er snel bij bent.

TIPS

Zijn er uitbouw mogelijkheden?

Wil je graag je woonkamer met 3 meter verlengen? Of wil je een dakkapel plaatsen aan de voorkant van je huis? Of toch liever aan de achterkant? Onderzoek wat er bouwtechnisch mogelijk is en of je een vergunning krijgt voor deze werkzaamheden.

 Bezichtig altijd met z’n tweeën

Neem iemand mee tijdens jouw bezichtiging. Twee personen zien meer dan één. Ook kijkt een tweede “neutrale” persoon objectief naar het huis. Zelf zie je misschien alles door een roze bril maar het is ook belangrijk dat iemand jouw enthousiasme kan temperen en de realiteit meer onder ogen ziet.

Niet te enthousiast, ook niet te kritisch

 • Zoals gezegd, ben niet te enthousiast tijdens de bezichtiging.
 • Als je laat merken dat je het huis te graag wil kopen dan zal de verkoopmakelaar (namens zijn  klant) dat in zijn voordeel uitbuiten.
 • Het is ook niet goed als je te kritisch bent. De verkoopmakelaar kiest dan liever voor een andere partij.

BEZICHTIG HUIS MINIMAAL 2 KEER

Heb je een woning gevonden waar je interesse in hebt? Twijfel dan niet om nog een keer te kijken. Na één keer kijken mis je vaak details die je de tweede keer wel ziet. Zo voorkom je een verkeerde beslissing of neem je twijfel weg. Wil je nog meers tips met betrekking tot het kopen van een nieuwe woning, lees dan vooral de volgende tips hiernaast!

Openingstijden

Maandag 09.30 - 18.00
Dinsdag 09.30 - 18.00
Woensdag 09.30 - 18.00
Donderdag 09.30 - 18.00
Vrijdag 09.30 - 18.00
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten
Contact opnemen

Veelgestelde vragen

Aankoopmakelaar nodig?

Laat ons je begeleiden van A tot Z!

 • Met het invullen van het formulier ga je akkoord met onze privacyverklaring, enkel om contact
  op te nemen. Je krijgt geen SPAM of marketing emails.
 • Hidden
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×