Hoogbouw-Explosie in Eindhoven

De rust op het bouwfront in de bouwvak is de stilte voor de storm. Nu is er nog maar één woontoren echt in aanbouw in Eindhoven, Onyx aan de Mathildelaan. Het is een voorbode van wat komen gaat van hoogbouw in de stad. Voor de vakantie heeft aannemer Stam+De Koning de bouwkraan laten verhogen, van 70 naar zo’n 100 meter. Dat is nodig omdat het gebouw moet groeien naar ruim 80 meter.
Na de vakantie start het werk aan diverse grote appartementencomplexen. Bestaande torens als de Regent, de Admirant en de Vestedatoren krijgen snel gezelschap. The sky is the limit?

1. Haasje Over

75 meter hoog, over Area51 op Strijp-S; 188 appartementen sociale huur; corporatie Sint-Trudo; architect VMX; bijzonderheid: deels over de skatehal heen waardoor die behouden kan blijven. Start van deze hoogbouw na de zomer.

2. Trudo Toren

70 meter aan Ketelhuisplein; 135 appartementen sociale huur; Sint Trudo; architect: Stefano Boeri; bijzonderheid: 135 bomen, 1500 heesters en 4500 vaste planten in bakken aan de gevel; start bouw in de herfst.

3. S1 en S2

Deze hoogbouw telt 65 meter, aan het spoor bij de Philitelaan op Strijp-S; 300 vrije sector huurappartementen; Spoorzone BV/SDK Vastgoed; architect Diederendirrix voor S1 en KENK voor S2; Start bouw na de sanering, na de zomer.

4. Frits/S-West

65 meter, naast NatLab en SintLucas, 87 koopappartementen, later ook nog 146 huur en/of koop; MRP Development; architect Jeroen Schipper; bijzonderheid: particuliere koopwoningen op Strijp-S. Start verkoop 6 september.

5. Toren N(ico)

110 meter aan de Beukenlaan op Strijp-S; ruim 300 woningen; Spoorzone BV; architect: nu nog onbekend; bijzonderheid: na publicatie eerste ontwerp kwam er storm van kritiek; plan staat momenteel in ijskast.

6. Eurobuilding

90 meter naast het Philips Stadion, aan de PSV-laan; nog onbekend welk soort appartementen; Eurobuilding Eindhoven BV/Interesting Vastgoed BV; bijzonderheid: ernaast, op de parkeergarage van Hartje Eindhoven worden ook nog drie lagere bouwblokken gebouwd door Stadionkwartier BV.

7. Onyx

84 meter in de oksel van Philips Ligthing aan de Mathildelaan; 134 huurappartementen; Foolen & Reijs Vastgoed; Diederendirrix Architecten; bijzonderheden: al over de helft in hoogte, dicht bij bestaande bouw.

8. Victoriatoren

72 meter in het Emmasingelkwadrant, achter het TAC-gebouw aan de Vonderweg; opdrachtgever Foolen & Reijs Vastgoed; Diederendirrix Architecten; nog in planfase; in gebied komen wellicht meer woontoren(tje)s.

9. District E

158, 109 en 76 meter op Stationsplein; 400 tot 500 appartementen, ook sociale huur; opdrachtgever: Amvest; architect: Powerhouse Company/ZUS; bijzonderheid: vooral ook plint met diverse functies; plan in de maak.

10. Lichthoven

60 meter naast Student Hotel aan Stationsplein; kantoren voor één nog onbekende partij, maar op het terrein erachter ook woningen; AM RED en andere partij, de gemeente heeft daarover gesprekken; architect onbekend.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×