De Bunkertoren van Eindhoven

EINDHOVEN – Wonen op de plek waar vroeger studerend Eindhoven tot diep in de nacht losging, in de Bunker aan de Kennedylaan? Zaterdag start de verkoop van de woningen.

Het aanbod in de 100 meter hoge BunkerToren op het voormalige studentengebouw van de Technische Universiteit Eindhoven is heel gevarieerd. De 85 woningen zijn zeer uiteenlopend van prijs en oppervlakte: van een studio van 55 vierkante meter, koopprijs 245.500 euro, tot vier penthouses van 240 en ruim 300 vierkante meter voor prijzen van 1,2 en 1,5 miljoen euro, alles is er te koop.

De BunkerToren gezien vanaf de Kennedylaan in Eindhoven.

De BunkerToren gezien vanaf de Kennedylaan in Eindhoven. © Being Development/RED Company/Powerhouse Company

Bovendien worden 127 appartementen (afmetingen tussen de 55 en 90 vierkante meter) verhuurd; die worden door een belegger gekocht van de ontwikkelaars RED Company en Being Development.

De verhuur start pas later. Afhankelijk van de verkoopvorderingen kan de bouw ook snel beginnen. De vergunning is inmiddels aangevraagd.

Kandidaat-kopers kunnen zaterdag 29 september terecht van 11.00 tot 14.00 uur in De Kazerne aan de Paradijslaan in Eindhoven voor meer informatie. Dan start ook de inschrijving op bunkertoren.nl. Geïnteresseerden kunnen tot woensdag 10 oktober hun voorkeur bekendmaken. Er is geen veiling, maar de appartementen gaan naar de meest concrete gegadigden. Daarbij wordt onder meer gekeken naar de financiële situatie van de kandidaten. De verkoopmakelaar is ERA/VB&T.

De BunkerToren aan de Kennedylaan in Eindhoven krijgt een groen park rondom.

De BunkerToren aan de Kennedylaan in Eindhoven krijgt een groen park rondom. © Being Development/RED Company/Powerhouse Company

De betonnen kolos op de hoek Kennedylaan-Vincent van den Heuvellaan blijft behouden. Dat was ook de voorkeur van de TU/e die het voormalige onderkomen van studentenverenigingen in de verkoop deed. In de laagbouw komen een grand café van 900 vierkante meter (in de voormalige ruimtes van het Eindhovens Studenten Corps en SSRE) en 3000 vierkante meter kantoren (onder andere waar ooit Demos zat).

AOR

Aan de kant van de Kennedylaan komen ook enkele koopwoningen. Daar bouwde de zogenaamde Algemene Ontspanningsruimte (AOR) een ongekende naam op onder Eindhovense jongeren. In de jaren 70 en 80 kon iedereen er op donderdag terecht tot 4.00 uur in de nacht.

Op de Bunker zetten de ontwikkelaars een toren van in totaal 32 verdiepingen, een ontwerp van architectenbureau Powerhouse Company. De omliggende grond wordt ingericht als een park – naar een ontwerp van Delva Landscape Architects – dat volgens de ontwikkelaars aansluit op de groene TU- Campus, waar ook de Dommel stroomt.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×