Het nieuwe energielabel

Energielabel veranderingen vanaf 2021

Vanaf 1 januari 2021 is er een nieuw energielabel voor gebouwen. Dit nieuwe label geeft beter inzicht in de energiezuinigheid van het gebouw. De energielabelletter blijft bestaan, maar de methode hoe dit wordt bepaald verandert.

Het nieuwe energielabel geldt voor alle gebouwen, zowel nieuwbouw, bestaande bouw en woningbouw als utiliteitsbouw. Daarmee komt de methodiek van het vereenvoudigd energielabel (VEL) en de Energie-index (EI) te vervallen.

Het zelf online aanvragen van een energielabel is op 1 januari 2021 niet meer mogelijk. Voor het bepalen van het nieuwe energielabel komt een energieadviseur aan huis. De labels blijven 10 jaar geldig van registratiedatum, ook energielabels die geregistreerd zijn voor 1 januari 2021.

Maar dat zijn niet de enige veranderingen, een andere verandering is dat het nieuwe energielabel meer kosten met zich mee brengt. Naar verwachting ligt dat bedrag op gemiddeld €250,- voor appartementen en €295,-  voor eengezinswoningen, afhankelijk van het type woning, de beschikbare informatie en de tijd die een adviseur nodig heeft om de woning op te nemen.

DHVC Vastgoed helpt je graag met de aanvraag, wij werken met meerdere partijen voor een scherp tarief.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×