• Neem telefonisch contact op! 040 2457844

Beeldbuisring 34 Eindhoven

Verkocht

Beeldbuisring 34
5651 HA, Eindhoven

Specificaties

  • Woonoppervlakte: 106 m2
  • Inhoud: 364 m3
  • Bouwjaar: 2015

Omschrijving

DHVC Vastgoed biedt aan; Een uniek en hoogwaardig 3-kamer appartement met een industriële look in het voormalige RAG gebouw gelegen op een zeer gewilde woonlocatie in Strijp R. Het voormalig RAG gebouw functioneerde als pompgebouw en voorzag de omliggende Philips fabrieken van onder andere perslucht en vacuüm. Het gebouw is compleet gerenoveerd en ontworpen door architectenbureau Eek en Dekkers ( Piet Hein Eek & Iggie Dekkers). Dit was hun eerste gezamenlijke project en mede daarom is het gebouw zeer zeker uniek te noemen.
Dit fraaie en luxe 3-kamer appartement is volledig op maat afgewerkt met hoogwaardige materialen en met oog voor detail. Het appartement beschikt over een industriële look wat je terugziet in de grote open ruimtes, gerenoveerde authentieke stalen kozijnen en de betonlook vloeren en plafonds. De royale open living geeft je een gevoel van vrijheid en een uitstekende plek om samen met vrienden en familie te genieten!
Het appartement beschikt verder over 2 slaapkamers, moderne open-keuken met kookeiland, luxe badkamer/sanitair, ruim balkon, eigen parkeerplaats en een riante kelder van ca. 80m²!

Woonkamer
We starten in het woongedeelte. De woonkamer beschikt dankzij de grote ramen en de dubbele schuifpui naar het balkon over aangenaam licht en er is voldoende ruimte voor een grote zithoek waar je je terug kunt trekken om te ontspannen. Verder beschikt de woonkamer over een fraaie op maat gemaakte boekenkast. Op de vloer ligt een fraaie gietvloer met een industriële look en de wanden zijn strak afgewerkt met neutrale kleuren waardoor je hier met veel verschillende interieurstijlen uit de voeten kunt.

Keuken:
Naast een fijne zithoek is er in het woongedeelte nog meer dan genoeg plek voor een ruime eettafel. Hierbij hoort natuurlijk een moderne open keuken. Deze is opgesteld met een kastenwand met daarin een fraaie Amerikaanse koelkast en de nodige inbouwapparatuur zoals; een Quooker, vaatwasser, oven, combi magnetron/grill. Verder is de keuken voorzien van een groot vrijstaand kookeiland met daarin verwerkt een bar met ruimte voor 4-zitplaatsen en een downdraft afzuigsysteem, diepe RVS spoelbak en een 5-pits gaskookplaat met wokbrander. De keuken is uitgevoerd in hoogglans wit en biedt veel opbergruimte in de diverse onder en bovenkasten en lades. Een ideale opstelling waarbij je lekker veel ruimte hebt om te kunnen kokkerellen. En dankzij de open verbinding tussen het kook- en het eetgedeelte blijf je altijd met elkaar in contact.

Slaapkamers:
Het appartement beschikt over 2 royale slaapkamers welke beiden zijn voorzien van een industriële gietvloer, authentieke stalen raamkozijnen en dimbare led-spots in het plafond. De masterbedroom geeft tevens toegang tot de moderne en-suite badkamer voorzien van een vrijstaand ligbad, royale vrijstaand inloopdouche met regendouchekop. Verder beschikt de badkamer over een schitterend op maat gemaakt badmeubel met dubbele wastafel en grote spiegel.

Balkon:
Vanuit de woonkamer is via een dubbele schuifpui het ruime balkon te bereiken. Hier kun je in de middag heerlijk genieten van het buitenleven terwijl de zon op je gezicht schijnt voor de nodige vitamine D!
Parkeren/berging:
Bij het appartement horen nog een privé parkeerplaats en een gigantische kelder van ca. 80m² voor meer dan voldoende opbergruimte!

Ligging:
Dit fraaie appartement is gelegen in de hippe en levendige wijk Strijp-R. In deze industriële omgeving zitten talloze creatieve ondernemers, een indoor skatebaan en diverse eet- en drinktentjes. Verder op korte afstand van het stadscentrum van Eindhoven, Philips de Jongh park en diverse groen en speelvoorzieningen.
Kenmerken:
• Hoogwaardig en uniek luxe afgewerkt 3-kamer appartement met riant balkon
• Gelegen op zeer gewilde woonlocatie in Strijp-R in het voormalige RAG gebouw onder architectuur ontworpen door Piet Hein Eek & Iggie Dekkers.
• Appartement is aangesloten op stadsverwarming en voorzien van een waterpomp met koeling/verwarming.
• Het appartement beschikt over een eigen parkeerplaats en zeer ruime kelder van ca. 80m²

Algemene informatie:
De vermelde informatie is van algemene aard en is niet meer dan een uitnodiging om in onderhandeling te treden. De informatie, waaronder plattegronden en maatvoering, is met zorg samengesteld (maar deze kunnen afwijken van de werkelijkheid) en uit ons inziens betrouwbare bron afkomstig. Ten aanzien van de juistheid ervan, kunnen wij echter geen aansprakelijkheid aanvaarden. Tot zekerheid van de nakoming van de verplichtingen van de koopovereenkomst dient de kopende partij, na het tot stand komen van de koopovereenkomst, een bankgarantie c.q. een waarborgsom van 10% van de koopsom te stellen bij de notaris.

Meetclausule:
Deze woning is door een extern bouwkundig bureau volgens de NEN 2580 norm ingemeten. Ondanks dat de in meting met de grootste zorgvuldigheid is uitgevoerd kunnen wij hieromtrent geen enkele vorm van aansprakelijkheid aanvaarden.

HISTORIE & ONTWIKKELING RAG GEBOUW
Het concept voor de ontwikkeling van het gebouw lag in het gebouw zelf besloten. Aan de zuidzijde van het RAG-gebouw is over de volle lengte van de gevel in de jaren zestig een laagbouw gerealiseerd. Het dak van deze laagbouw vormde een perfect dakterras voor de aangrenzende woonkamers en keukens. Het lag voor de hand om de woonruimtes direct onder de prachtige dakconstructies te situeren. Het RAG-gebouw is het eerste gebouw dat door architectenbureau Eek en Dekkers is gerealiseerd. Het project past naadloos in de manier van werken zoals Piet Hein Eek dit al decennia doet. In plaats van zich alleen om het ontwerp te bekommeren heeft Eek het hele proces van idee tot ingebruikname als werkgebied genomen. Eek en Dekkers hebben elkaar in deze benadering gevonden. Juist in de beheersing van het hele proces, vanaf het concept tot oplevering, wordt het resultaat zeker gesteld. De werkwijze wordt gekenmerkt door eenvoud, waarbij datgene wat er al is gerespecteerd wordt en als uitgangspunt wordt genomen voor hetgeen er gecreëerd wordt.
In haar vorige bestaan functioneerde het RAG-gebouw als pompgebouw en voorzag de omliggende fabrieken van onder andere perslucht en vacuüm. De industriële gebouwen rondom het RAG hebben inmiddels plaatsgemaakt voor nieuwbouwwoningen waardoor het gebouw geleidelijk middenin een woonwijk is komen te staan. Zelf heeft het RAG inmiddels ook een woonbestemming gekregen. De dakconstructie met geklonken spanten en daarop de betoncassettes (bimsplaten) met grote industriële stalen ramen geven een uniek karakter aan het pand.
Omdat het gebouw zo groot is, was het plan met het terras op het dak van de aanbouw een welhaast perfecte oplossing voor de helft grenzend aan de gevel. Maar wat te doen met de andere helft? Na een achteraf merkwaardig lange periode van dubben, wikken en wegen vonden we de oplossing. We besloten in het hart van het pand één stramien eruit te halen, twee ramen aan weerszijde van het pand op te offeren en de bimsplaten te verwijderen. Daarmee creëerden we een open binnenstraat waarin wederom dakterrassen op het zuiden konden worden gerealiseerd. De zon zou prachtig over het gebouw, parallel aan de nieuwe binnenstraat, opkomen en weer ondergaan. Door deze ingreep konden we in één keer alles oplossen. De ramen, deuren en elementen die aanwezig waren konden weer voor 100 procent in gebruik genomen worden. In de nieuwe binnenstraat maakten we niet alleen dakterrassen maar ook de deuren en ramen die we nog nodig hadden. Daar waar de verdiepingsvloeren op de originele stalen ramen in de buitengevel stuitten hebben we een detail bedacht waardoor het betonnen pakket van 30 centimeter dik precies aansluit op de originele horizontale raamspijlen. We respecteren en maken gebruik van wat er al is en lossen de rest op in wat nieuw gebouwd wordt.
De binnenstraat heeft een privaat-publiek karakter en is eigendom van de bewoners. Ze leven met zijn allen onder één dak, maar er is geen probleem met privacy omdat de woningen op het zuiden zijn georiënteerd. Vanaf de dakterrassen van de woningen in de binnenstraat kijkt men tegen de huiskamermuur van de overburen met daarboven dus het glas tot in de nok. De nieuwe kozijnen en puien aan de binnenstraat zijn allemaal in hout uitgevoerd. Waar we in eerste instantie dachten aan de typische stalen ramen en deuren, zoals deze origineel in het gebouw zijn toegepast, werden we door bezuinigingen gedwongen om te zoeken naar een alternatief. De houten kozijnen bleken een grote verbetering. In plaats van de oude te imiteren en erop voort te borduren onderscheiden de veel grotere glasvlakken zich duidelijk van het bestaande. Het ontwerp en de ingreep werden er ook weer duidelijker door – nieuw is nieuw en oud is oud.
Het gebouw is op een enorme kelderbak gebouwd die half onder de grond ligt. Deze kelder werd gebruikt voor aan- en afvoerleidingen, onderhoud en was tevens het fundament van de machines.

Omdat alle ramen en deuren in de bestaande situatie op deze hoogte waren gebaseerd hebben we na het volledig leeg slopen van de kelder, het oude niveau weer teruggebracht. De verblijfsruimtes op de begane grond bevinden zich dus op een meter boven maaiveld en hebben zicht op de omgeving maar andersom is er geen inkijk. De kelders zijn laag, maar als fietsenkelder en berging toch zeer bruikbaar. Een hellingbaan aan de oostzijde van het gebouw ontsluit de kelders die grenzen aan het centrale deel onder de binnenstraat. De vloer is zo dun mogelijk geconstrueerd en voorzien van een grote vide met trappen. Door de vide hebben de twee appartementen op de begane grond een eigen balkon gekregen.
Vanuit de wens om het bestaande gebouw zoveel mogelijk te respecteren zijn er vier appartementen in plaats van twee grote woningen rond het originele trappenhuis bedacht. Waarmee het trappenhuis, in plaats van gesloopt te worden, haar oorspronkelijke functie heeft behouden. Door de kleinere appartementen werd wonen in het RAG voor een grotere groep mensen mogelijk. Staand in de vide ervaar je het hele gebouw. De enorme openingen in de gevels, de open dakconstructie die van voor naar achter en van links naar rechts alle appartementen aan elkaar verbindt zijn vanuit één perspectief zichtbaar. Omdat direct onder het dak alle woningen van een glazen pui zijn voorzien is ’s avonds tegen de plafonds zowel vanuit de woningen zelf als van buiten het gebouw een schimmenspel te zien.
We hebben niet alleen het concept bedacht de woningen getekend en zelfs verkocht, maar we hebben de woningen ook in nauw overleg aangepast aan de wensen van de bewoners. De kelder is hierdoor door sommige bewoners toegevoegd aan de woonkamer of studio.
We hebben het pand en de toekomstige bewoners als uitgangspunt genomen.
Door uniciteit en wat er al is te accepteren en ring te koesteren in plaats van uniformiteit na te streven, hebben we juist op natuurlijke wijze efficiënt kunnen bouwen. We hebben vooral op een logische manier licht, lucht, uitzicht en privacy aan het gebouw toegevoegd. Het RAG gebouw is begin 2016 opgeleverd en in gebruik genomen.

Video

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×