442 woningen in bedrijfsschool Philips

Transformatie tot woningen

,,Het is een fantastisch gebouw, we zijn blij dat we dit mogen doen. Mijn oom en opa hebben er nog op gezeten”, zegt de projectontwikkelaar. Ze transformeren de voormalige Philips Bedrijfsschool aan de Frederiklaan/Kastanjelaan tot 442 woningen.

Work in progress

Foolen & Reijs zijn op 9 juli gestart met het strippen van de binnenkant van het gebouw. Vanaf september wordt er gebouwd, zodat de woningen in de zomer van 2019 opgeleverd kunnen worden. De buitenkant van het gemeentelijk monument wordt alleen schoongemaakt en voorzien van nieuwe kozijnen. De hoofdingang aan de Essenstraat komt terug, mét de oorspronkelijke luifel die na wordt gemaakt.

Met Philips bespreken Foolen & Reijs de overname van de fontein Panta Rhei in het plantsoen aan de Essenstraat. ,,Die hoort toch bij het gebouw en we willen hem graag het hele jaar in werking hebben”, aldus Lee Foolen. Op het binnenterrein is ook nog ruimte voor een parkje naast de ruim tweehonderd parkeerplaatsen voor eigen gebruik. Op het dak komt een daktuin met grote planten, voor gezamenlijk gebruik door de bewoners.

Foolen & Reijs blijven eigenaar van het pand, de woningen – 40 tot 120 vierkante meter groot – worden verhuurd.

Luzac college huurt

Op de bijgevoegde foto zie je de voormalige mts/hts uit 1940 aan de Frederiklaan in Eindhoven. Hier zat lang ook het Summa College. Het gemeentelijk monument is nu eigendom van Foolen & Reijs en wordt vanaf 9 augustus 2018 verhuurd aan de particuliere middelbare school Luzac College

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×