Huis verkopen tips

 

Huis Verkopen Tips

 

1: Bepaal de juiste vraagprijs met de juiste verkoopmakelaar

Wat levert jouw woning nu écht op? Win hierbij altijd een deskundig advies in van de makelaar. Let goed op of de makelaar wel over de juiste papieren beschikt. Beëdigd NVM makelaar/taxateurs voeren regelmatig woningtaxaties uit en kunnen jou dus vrij nauwkeurig de juiste verkoopprijs adviseren. Een woning heeft voor de eigenaar vaak een enorme emotionele waarde. Daarom is het belangrijk dat een objectieve makelaar de woning komt schatten. Onze makelaars zijn allemaal experts. Een onjuiste (Over)waardering is de grootste valkuil. Natuurlijk wil je het maximale resultaat uit jouw woning halen. Dat wil elke verkoper. Toch is het heel belangrijk om je niet te laten leiden door de hoogste prijs maar wel door de juiste prijs. Een verkoopmakelaar van DHVC Vastgoed kent de omgeving dor en door en is op de hoogte van de actuele verkoopprijzen van omliggende huizen.

Vrijblijvend advies nodig? Neem gerust contact op!

 

2: Zorg ervoor dat je woning is opgeruimd

Zorg ervoor dat je woning mooi is opgeruimd. Gooi weg wat er weggegooid kan worden. Berg je persoonlijke spullen op, bijvoorbeeld in de berging (die mag vol). Een opgeruimd huis geeft een rustig gevoel en meer ruimte. Dus geen kinderspeelgoed ergens in een hoek of een wasmand met kleding in de badkamer laten staan!

 

3: Zorg voor een neutrale inrichting

Een paar persoonlijke spullen in het huis is niet erg maar probeer de inrichting van het huis zo neutraal mogelijk te laten. Niet te veel foto’s. Geen spoor van uit de hand gelopen hobby’s. De meeste potentiële kopers houden van neutraal en opgeruimd maar toch gezellig. Laat je woning luchten voor de bezichtigingen. Sommige bezoekers kunnen allergisch zijn voor bloemen en huisdieren. DHVC Vastgoed adviseert jou graag over onze tips.

 

4: Achterstallig onderhoud

Achterstallig onderhoud dat jou als eigenaar niet meer stoort kan een koper van jouw huis wel opvallen. De kandidaat kopers zijn tegenwoordig kritisch en kijken vooral naar matig schilderwerk (kozijnen), vochtplekken lekkende kranen etc. Als je deze probleempjes oplost dan verkoopt het huis beter. Ook zal jouw makelaar jou hierover adviseren.

 
5: Zorg voor een goede woningpresentatie

Professionele foto’s en plattegronden zijn essentieel voor de verkoop van jouw huis. Beelden zeggen meer dan woorden. Woningfotografie lijkt zo makkelijk maar laat het door de professional doen. Dit geldt niet alleen voor de foto’s maar voor het gehele verkoopproces. DHVC Vastgoed begeleidt je uitstekend bij zo’n intensief en belangrijk proces. Bij de verkoop van jouw huis laten wij standaard een 3D presentatie maken van jouw woning zodat een potentiële koper vanuit zijn luie stoel de woning kan bezichtigen. Deze techniek van het bedrijf Matterport onderscheidt zich van bestaande technologieën als fotografie en 360-graden foto’s door de realistische, levensechte beleving zonder vertekening van grootte en diepte. Met deze nieuwe manier van presenteren is de kans groter dat geïnteresseerden overgaan tot koop. Men kan namelijk vanaf zijn eigen computer, smartphone of tablet “echt” door jouw woning lopen. Het kopen van een huis is geen pakje boter. Het is emotie, het zijn dromen en daar hoort een perfecte presentatie bij.

 

6: Marketing is essentieel

De combinatie van uitgebreide marketing, timing en een groot eigen netwerk zijn de voorwaarden voor de beste verkoopprijs. De juiste mensen moeten op het juiste moment jouw huis bezichtigen. Jouw huis moet in ieder geval aangeboden worden via Funda en Jaap. Door de combinatie van de traditionele kanalen (o.a. Funda) en moderne kanalen (Facebook en Instagram) zorg je voor meer potentiële kopers. Dit leidt tot een hogere verkoopprijs.

Veel makelaars hanteren in grote lijnen dezelfde verkoopstrategie. Dan wordt het natuurlijk moeilijk kiezen. DHVC Vastgoed heeft haar slogan, ‘Wij doen het anders’ echt niet voor niks uitgekozen. Wij zijn innovatief op het gebied van de presentatie van de woningen en online marketing.

 

7: Zet jouw woning op Social Media

Facebook en Instagram zijn voor veel mensen niet meer weg te denken. Zij behoren tot de belangrijkste tools om je huis goed te verkopen. Deze kanalen hebben een bijzonder groot bereik. Adverteren op social media is ook weer een vak apart. Zo kan je met een advertentie heel gericht je doelgroep benaderen. Of je nu wel of geen gebruik maakt van social media, wij bij DHVC Vastgoed  doen dat zeker wel. Wij zijn één van de grootste online makelaars van Eindhoven. Op zowel Funda als Facebook hebben wij een gemiddelde score hoger dan 9!

 

8: Bezichtigen en onderhandelen zonder emotie

Als makelaar verkoop je nooit jouw eigen huis! Jouw eigen huis betekent emotie. Als er emotie in het spel is dan maak je vaak minder goede beslissingen (en zelfs fouten!). Het gaat er niet om of jij als huiseigenaar een goede verkoper bent. Het gaat erom dat het overgrote deel van de potentiële kopers het vervelend vindt dat jij als huiseigenaar de bezichtigingen zelf doet. Sommige mensen kraken je huis af, anderen hebben juridische of bouwtechnische vragen. Als er sprake is van renovatie dan willen ze weten wat verbouwingskosten zijn. Als kopers hier geen adequate antwoorden op krijgen dan haken ze misschien af. Als makelaar, en neutraal tussenpersoon, kan je veel beter peilen wat toekomstige kopers echt vinden en wat ze precies bedoelen. Dit zorgt uiteindelijk voor de beste uitkomst.

 

9: Juridische zaken koopcontract

Een standaard koopcontract opmaken is uiteraard geen probleem. Maar in veel gevallen gaat het niet om een standaard verkoop. Hierbij valt te denken aan publiekrechtelijke beperkingen, erfpacht, recht van overpad, specifieke ontbindende voorwaarden. Kloppen de vierkante meters en de inhoud van het huis wel? Als je ons inschakelt als jouw makelaar dan zorgen wij voor een waterdichte koopovereenkomst. Dit is wel zo geruststellend voor jou als eiegnaar.

 

10: Netwerk

Als laatste, zorg dat je over een groot netwerk beschikt. Sommige huiseigenaren hebben zelf een grote groep vrienden of kennissen aan wie ze doorgeven dat hun huis te koop staat. Ze zullen misschien zelf wel een koper vinden. Maar vaak denkt zo’n koper dat ze via deze weg het huis voor een lagere prijs op de kop kunnen tikken. En ja, wat is het huis nou eigenlijk waard? Neem bijvoorbeeld een makelaar uit jouw regio met een groot netwerk! Deze makelaar weet precies wat jouw huis waard is. Ook weet hij welke potentiële kopers er zoeken, wat ze zoeken, wanneer ze zoeken en wat ze bereid zijn te betalen. Makelaardij is people’s business. DHVC Vastgoed heeft door de jaren heen een groot netwerk opgebouwd met mensen die jouw huis willen kopen tegen de beste prijs.

 

Wij zijn beëdigd makelaars en taxateurs, staan onder toezicht en zijn gecertificeerd:

NVM Nederlandse Vereniging voor Makelaars en Vastgoeddeskundigen

VastgoedCert (1. Register Makelaar Taxateur voor Wonen)

NRVT(1. Register Taxateur Kamer Wonen)

NWWI Nederlands Woning Waarde Instituut

DHVC Vastgoed, Jouw NVM Makelaar!

 

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×