Huis verkopen kosten

Je huis verkopen doe je misschien maar 1 á 2 keer in je leven. Een verhuizing is altijd een flinke stap. Je verlaat je plek waar je kinderen zijn opgegroeid. Nu gaat er ineens iemand anders in je huis wonen! Vaak een emotionele bezigheid. Je wil de verkoop zo goed mogelijk laten verlopen. En de kosten moeten ook niet te veel in de papieren lopen. Hieronder vind je een overzicht van alle uitgaven. Zo kom je niet voor verassingen te staan.

 

Standaardkosten makelaar

Elke makelaar rekent jou een makelaarscourtage. Dit betekent dat zij een bepaald percentage van de verkoopprijs krijgen bij een succesvolle verkoop van jouw huis. Bij de meeste makelaars ligt deze courtage tussen de 1% en 2%. Als jouw huis wordt verkocht voor € 300.000 dan betaal je de makelaar maximaal €6.000.

Daarnaast is het gebruikelijk dat makelaars opstartkosten rekenen. Deze kosten bestaan uit het opmaken en plaatsen van een advertentie op Funda, een verkoopbord in jouw tuin en professionele foto’s die online komen te staan. De precieze kosten die hieronder vallen verschillen per makelaar.

 

Zelf verkopen

Je huis zelf verkopen lijkt in eerste instantie de goedkoopste optie. Maar het kost jou vaak een hoop tijd, energie en misschien zelfs stress. Waar moet je beginnen? Je steekt er veel uren in omdat het allemaal nieuw is voor je. Welke particuliere koper heeft zelf ooit een koopovereenkomst gemaakt en is op de hoogte van de juridische valkuilen in het verkoopproces? En wie legt jou het makelaarsjargon uit? Door onvoldoende know-how en ervaring met het verkoopproces laat je geld liggen. Ook loop je het risico dat je voor een dure verassing komt te staan.

Zelf geïnteresseerden rondleiden kan knap lastig zijn. Een potentiële koper kan jouw mooie keuken volledig afkraken. Het is dan lastig je emoties buiten beschouwing te laten. Ook het onderhandelingsproces is een risico. Als je geen geboren onderhandelaar bent loop je wellicht een hoger bod mis. Een bod dat een makelaar waarschijnlijk wel had ontvangen.

Hieronder de zaken die je zelf moet regelen:

 • De juiste vraagprijs vaststellen
 • Energielabel aanvragen
 • Je woning verkoopklaar maken
 • Een advertentie plaatsen op Funda (alleen mogelijk voor makelaars)
 • Het plaatsen van je huis op andere huizensites of social media kanalen. Hier zijn kosten aan verbonden.
 • Professionele foto’s aanvragen. Hier zijn vaak kosten aan verbonden.
 • Plattegrond van de woning
 • Bezichtigingen plannen, organiseren en opvolgen
 • Koopcontract opstellen
 • Onderhandelingen voeren

 

Huis verkopen via DHVC Vastgoed

Wanneer je besluit jouw woning te verkopen via DHVC Vastgoed dan ontzorgen wij jou op alle vlakken. DHVC Vastgoed heeft als verkoopmakelaar niet de emotionele band die jij wel met je huis hebt. Wij blijven altijd jouw belang dienen en zorgen ervoor dat je het meeste uit de verkoop van je huis haalt.

 

Kosten huis verkopen via DHVC Vastgoed

Bij veel makelaars is het onduidelijk wat de tarieven zijn. Negen van de tien makelaars zal niet direct antwoorden bij vragen over de hoogte van de courtage. Wij zijn graag transparant als het gaat om onze tarieven. Bekijk hier het overzicht:

Prijsklasse Presentatiekosten Courtage incl. btw
€0 – €725.000 € 595 1,25%
€725.000 of meer maatwerk Maatwerk

 

Bovenstaande tarieven zijn inclusief onderhandelingen, virtuele woningpresentatie (Matterport 3D), video, foto’s, en een op maat gemaakte reclamecampagne.

 

Professionele marketing via DHVC Vastgoed

Wij zijn de makelaar met het grootste netwerk van potentiële huizenkopers. Wij hebben een enorm bereik online en veel volgers op Social Media (meer dan 8.500!). Daarnaast gebruiken wij nauwgezette segmentatietechnieken om de juiste kopers te bereiken. We maken een gedetailleerd profiel van de kopersdoelgroep en weten juist die groep te bereiken met een op maat gemaakte multi-channel marketingcampagne. Standaard gebruiken wij ook de meest uitgebreide woningpresentatie inclusief virtuele tour. Wij doen het anders!

 

Unieke Woningpresentatie met Matterport 3D

Bij de verkoop van jouw woning laten wij standaard een 3D presentatie maken zodat een potentiële koper vanuit zijn luie stoel de woning kan bezichtigen.

Deze techniek van het bedrijf Matterport onderscheidt zich van bestaande technologieën als fotografie en 360-graden foto’s door de realistische, levensechte beleving zonder vertekening van grootte en diepte. Met deze nieuwe manier van presenteren is de kans groter dat geïnteresseerden overgaan tot koop. Men kan namelijk vanaf zijn eigen computer, smartphone of tablet “echt” door jouw woning lopen.

Er zijn maar liefst drie verschillende manieren om een woning te bekijken: Als virtual reality tour, 3D-plattegrond, en als poppenhuis-model. Je krijgt een perfect totaalbeeld van de woning! Tevens kunnen we met Matterport direct de woning inmeten en plattegronden hiervan maken.

 

DHVC Vastgoed als verkoopmakelaar: Alle voordelen op een rij

 • Makelaar met het grootste netwerk van potentiële huizenkopers
 • Met een gemiddelde verkooptermijn van 1 maand
 • De meest uitgebreide woning presentatie (incl o.a. 3D virtuele tour)
 • Jouw makelaar is altijd bereikbaar via Whats app
 • Help mee tool om jouw eigen relaties persoonlijk te benaderen

 

Neem contact op

 

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×