• Neem telefonisch contact op! 040 2457844

Thomaslaan 60 Eindhoven

Verkocht

Thomaslaan 60
5631 GM, Eindhoven

Specificaties

  • Woonoppervlakte: 137 m2
  • Perceeloppervlakte: 169 m2
  • Inhoud: 502 m3
  • Bouwjaar: 1964

Omschrijving

De Thomaslaan is een rustige woonstraat op korte afstand van het centrum, ontsluitingswegen en andere voorzieningen zoals; diverse winkelcentra, basis en middelbare scholen, ziekenhuis, kinderopvang, sport en speelvoorzieningen wat het daardoor een bijzonder gewilde locatie maakt. De ruim opgezette woning met een doorzon woonkamer heeft 3 slaapkamers , badkamer, separaat toilet op de 1e verdieping en op de 2e verdieping nog eens 2 slaapkamers en de mogelijkheid om een bergzolder te realiseren.

“ Een stukje geschiedenis van de huidige bewoners ”

In de zomer van 1964 viel de beslissing dat wij gingen verhuizen (van Leeuwarden naar Eindhoven). Wij vonden een makelaar die ons zou kunnen helpen bij het zoeken van een woning. Al snel kwam de wijk Oude Gracht in beeld. In een uitbreidingsplan van de wijk stonden aan de Oude Gracht, een doodlopende arm van de Dommel, 24 woningen gepland met een bijzonder ontwerp. De achterkant was namelijk hoger dan de voorkant. De dakrand begint daar vanaf de ‘derde’ verdieping waardoor er ruimte ontstaat voor twee mooie slaapkamers. De dakrand aan de voorkant begint vanaf de tweede verdieping. Zo waren er vijf slaapkamers en dit voldeed aan onze wensen. In augustus 1964 werd de koop gesloten en vanaf 1 november 1964 kwamen wij hier te wonen. Het is altijd een fijne woning geweest. Aan de achterkant is het geheel vrij te noemen. In de zomer kun je hier de in de avond nog lang buiten zitten om te genieten van de ondergaande zon en de rust in de tuinen. Aan de voorkant is er een vrij uitzicht. De overburen wonen ruim honderd meter verderop en daartussen ligt een royaal plantsoen, doorsneden door de Oude Gracht. Die een zekere koelte in de zomer geeft en in de winter kan een mooie ijsbaan kan zijn. Vanaf 1964 tot halverwege dit jaar is het huis door ons bewoond geweest.
Hoewel alle straten genoemd zijn naar mythologische figuren, geldt dit niet voor de Thomaslaan. Ter hoogte van huisnummer 18 kwam in 1965 een RK Kerk te staan, genaamd de Thomaskerk. Dat was reden om de straat ook van deze apostelnaam te voorzien.
De eerste plannen voor deze wijk dateren van 1961. Vervolgens zijn er tekeningen gemaakt voor deze uitbreiding en de eerste woningen in de Thomaslaan zijn in het voorjaar van 1964 opgeleverd. Het was een jonge buurt en vooral de Thomaslaan bleek een geliefde straat. De doorstroming van bewoners gaat zeer langzaam, de mensen wonen er met veel plezier. Ook dat maakt het woongenot bijzonder prettig. Daarbij is er een gezond sociaal klimaat. Er is echt sprake van buren die naar elkaar omzien. Dat hebben wij ook ervaren in de jaren dat wij hier hebben gewoond.

Indeling:

Begane grond

Entree/hal

Bij aankomst van de woning kunt u via het verharde pad in de voortuin naar de entree/gang van de woning. De gang met toegang tot toiletruimte, provisiekast, woonkamer, keuken, trapopgang naar de 1e verdieping.

De doorzon woonkamer is voorzien van een authentieke open haard, vloerbedekking en wanden voorzien van behang. Vanuit de woonkamer kijkt u uit over de Oude gracht, een aftakking van de Dommel omgeven door grote oude bomen.
De achterzijde van de woning bevat een schuifpui, die toegang geeft tot de zonnige achtertuin.
Keuken
De enigszins gedateerde keuken is voorzien van onder- en bovenkasten en een kunststof aanrechtblad. In de keuken is diverse apparatuur aanwezig waaronder een 4-pits gasfornuis met oven, afzuigkap, een losstaande koel/vries combi, opstelling cv-ketel (2012) en een wasmachine. De keuken is afgewerkt met een tegelvloer en de wanden zijn betegeld. De keuken biedt tevens via een loopdeur toegang tot de op het westen gelegen zonnige achtertuin.

Eerste verdieping

Overloop
De overloop biedt toegang tot drie slaapkamers, de badkamer, een separate toiletruimte en de vaste trap met toegangsdeur naar de tweede verdieping.

Badkamer
De volledig betegelde badkamer is voorzien van een inloopdouche, een wastafel, radiator en kiepraam.

Toiletruimte
Deze toiletruimte is volledig betegeld en voorzien van een staand closet.

Slaapkamers
Aan de voorzijde van de woning is een ruime slaapkamer gelegen van ca. 12 m2 groot. Deze kamer is voorzien van wanden met behang, en een vaste wastafel en vloerbedekking. Aan de achterzijde van de woning zijn twee slaapkamers gelegen van ca. 7 m2 en 17 m2 groot. De grootste achterkamer is voorzien van vloerbedekking, in de kleinere kamer ligt linoleum. De wanden zijn voorzien van behang.

Tweede verdieping wordt bereikt via een toegangsdeur met daarachter een vaste trap.

Overloop
Deze overloop biedt toegang tot twee slaapkamers en een kleine werkkamer.

Slaapkamers
Beide slaapkamers zijn gelegen aan de achterzijde van de woning.
Slaapkamer 4 is ca. 13 m2 groot en voorzien van een inbouwkast en afgewerkt met een linoleum vloer wanden voorzien van behang.
Slaapkamer 5 is ca. 14 m2 groot en ook voorzien van een inbouwkast, linoleum vloer en wanden voorzien van behang.

Bergzolder
Deze bergzolder biedt de mogelijkheid voor veel extra bergruimte.

Exterieur

Tuin
De onderhoudsvriendelijke achtertuin is gelegen op het westen, en beschikt over een stenen berging en een afsluitbare achterom naar het achtergelegen pad.

Bijzonderheden
* Royale gezinswoning welke geheel naar wens kan worden afgewerkt
* Voorzien van maar liefst 5 slaapkamers!
* Koper dient rekening te houden met de nodige renovatie kosten.
* Gelegen op een rustige locatie met uitzicht over de “Oude Gracht”.

VRAAG NU DE BROCHURE AAN OM BINNEN 5 MINUTEN ALLE INFORMATIE VAN DEZE WONING TE ONTVANGEN!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×