+31 (0)40 2457844   -     info@dhvc.nl Bel me terug

Aankoop

Wat is een aankoopmakelaar?

Een aankoopmakelaar behartigt jouw belangen als koper, terwijl een verkoopmakelaar de belangen behartigt van de verkoper. Een makelaar kan dus nooit de belangen van twee partijen tegelijk behartigen. Een aankoopmakelaar biedt behalve zekerheid en deskundig advies ook financieel voordeel. Onafhankelijk onderzoek heeft uitgewezen dat een aankoopmakelaar beduidend meer van de vraagprijs weet af te krijgen dan een particulier. Dat verschil is in de huidige kopersmarkt het laatste jaar alleen maar groter geworden. Een aankoopmakelaar behartigt enkel jouw belangen als koper, terwijl een verkoopmakelaar de belangen van de verkoper behartigt.
Onafhankelijk onderzoek wijst het uit
 
Het is niet gek dat een aankoopmakelaar gemiddeld een beduidend beter resultaat bewerkstelligt dan een koper zonder aankoopmakelaar. Als je eenmaal jouw droomwoning op het oog hebt, dan ben je al snel tijdens de onderhandelingen emotioneel betrokken. Je wilt jouw droomwoning niet aan jouw neus voorbij laten gaan. Het is de taak van de verkopend makelaar om de woning zo goed mogelijk te verkopen. Daar steken wij een stokje voor! Omdat wij geen woningen verkopen ben je er zeker van dat wij 100% partijdig en onafhankelijk zijn. Daarnaast zal het je nooit overkomen dat je een woning op het oog hebt die wij zelf in de verkoop hebben!
Een aankoopmakelaar duur?
 
Dat een goede aankoopmakelaar je per saldo geen geld kost maar ruimschoots oplevert heeft onafhankelijk onderzoek intussen al lang uitgewezen. Wij hanteren 2 tarieven. Een starters tarief van €1495,- incl btw en het normale tarief van €1995,- incl btw. Bij het starterstarief gaan wij er vanuit dat u al een woning op het oog heeft. Bij het normale tarief maakt u gebruik van onze aankoopservice waarbij u dagelijks alle nieuwe panden van Funda en huislijn ontvangt. Onze kosten kun je meefinancieren in je hypotheek. Mocht de koop van de woning die je op het oog had (om welke reden dan ook) niet doorgaan, dan blijven je helpen zonder extra kosten!
Huis kopen in 6 stappen
 
Als uw aankoopmakelaar help ik u stap voor stap door het koopproces
1) Kennismakingsgesprek
In een kennismakingsgesprek bespreken wij werkwijze, plan van aanpak, voorwaarden en tarieven.
2) Bezichtiging
Wij bezoeken samen het huis voor een bezichtiging. Punten van aandacht: de bouwkundige staat, ligging en afwerkingsniveau.
3) Waardebepaling
De aankoopmakelaar taxeert de marktwaarde en bespreekt met u de strategie en het openingsbod.
4) Onderhandelen
Het onderhandelen is veelomvattend: koopsom, datum van overdracht en ontbindende voorwaarden zijn van belang. Ook het voorbehoud van verkoop eigen huis kan een voorwaarde zijn. Een bouwkundig onderzoek maakt daar deel van uit.
5) Koopakte
Als de onderhandelingen zijn geslaagd, kan de koopakte worden opgemaakt. Partijen tekenen de stukken, die vervolgens naar de notaris worden gestuurd. U krijgt 3 dagen bedenktijd.
6) Eindinspectie, overdracht bij de notaris